Ομελέτες με λαχανικά: συνταγές, Ομελέτα με ντομάτα, Ομελέτα με σπαράγγια, κρεμμύδι, μαϊντανό, τρούφες, Ομελέτα με αγκινάρες, Ομελέτα με μανιτάρια
Ομελέτες με λαχανικά: Ομελέτα με ντομάτα
Ζεματίζουμε μια ντομάτα επί ένα λεπτό τις ώρες σε βραστό νερό, κατόπιν την τραβούμε έξω και την καθαρίζουμε να φύγει το δέρμα της. Την κόβουμε κατόπιν στη μέση, τη στύβουμε και την ψιλοκόβουμε, την τηγανίζουμε δε με βούτυρο μέσα σε ένα τηγάνι της ομελέτας. Σπάζουμε εξ άλλου 8 αυγά σε μια σουπιέρα, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, κατόπιν δε τα χτυπούμε καλά και τα χύνουμε στο τηγάνι όπου έχουμε βούτυρο.
Ανακατώνουμε την ομελέτα και προσθέτουμε τις ντομάτες. Αφού ψηθεί την κατεβάζουμε από τη φωτιά και με το πιρούνι μαζεύουμε την ομελέτα από το ένα μέρος πρώτα, χτυπούμε το χέρι του τηγανιού για να γυρίσει από τα άλλο μέρος και πιάνουμε με το αριστερό μας χέρι ένα πιάτο μακρύ και με το δεξί χέρι βαστούμε το τηγάνι. Αναποδογυρίζουμε το τηγάνι να πέσει η ομελέτα στο πιάτο και αμέσως προσφέρουμε.
Ομελέτες με λαχανικά: Ομελέτα με σπαράγγια
Παίρνουμε τις κορυφές από ένα δεμάτι σπαράγγια και τις τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι βούτυρο. Σπάζουμε τα αυγά σε μια λεκάνη, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι σε αυτά, κατόπιν δε τα χτυπούμε και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι, όπου έχουμε τα σπαράγγια. Τα ανακατώνουμε με το πιρούνι και άμα είναι έτοιμα, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Διπλώνουμε την ομελέτα και κατόπιν αναποδογυρίζουμε το τηγάνι για να πέσει η ομελέτα στο πιάτο.
Ομελέτες με λαχανικά: Ομελέτα με κρεμμύδι
Παίρνουμε ένα κρεμμυδάκι και αφού το καθαρίσουμε, τα κόβουμε ψιλές φέτες και το τηγανίζουμε με βούτυρο σε ένα τηγάνι. Σπάζουμε προσεκτικά αυγά σε μια σουπιέρα, βάζουμε αλάτι και πιπέρι, τα χτυπούμε με σύρμα και τα χύνουμε στο τηγάνι όπου έχει το κρεμμύδι, τα ανακατώνουμε και αφού ψηθούν, τα διπλώνουμε και κάνουμε την ομελέτα.
Ομελέτες με λαχανικά: Ομελέτα με μαϊντανό
Κάνουμε τρεις ψιλές ομελέτες από τρία αυγά, βάζοντας και λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι και αφού ψηθούν, τις κόβουμε εκάστην σε 2 τεμάχια, τις μουσκεύουμε σε αυγό χτυπημένο καλά, τις τυλίγουμε σε τριμμένη ψίχα ψωμιού και τις βάζουμε στο τηγάνι με βούτυρο να ροδοκοκκινίσουν. Κατόπιν τις σερβίρουμε επάνω σε μια πετσέτα και γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό.
Ομελέτες με λαχανικά: Ομελέτα με τρούφες
Κόβουμε τρούφες σε μικρά κομμάτια, χτυπούμε μερικά αυγά, ανακατεύουμε με αλάτι και πιπέρι και τηγανίζουμε.
Ομελέτες με λαχανικά: Ομελέτα με αγκινάρες
Αφού ζεματίσουμε καρδιές αγκινάρων, τις κόβουμε κατόπιν σε μικρά τεμάχια, τις ανακατεύουμε με αυγά χτυπημένα, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και τηγανίζουμε.
Ομελέτες με λαχανικά: Ομελέτα με μανιτάρια
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, κατόπιν τα ρίχνουμε σε ένα μέρος ρίχνουμε μέσα και τα αυγά, τα αλατοπιπερώνουμε, κατόπιν ψήνουμε την ομελέτα κατά την συνήθεια.
Μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε ενταύθα τους τρόπους τις ομελέτες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις περισσότερες φορές τα λαχανικά ή τα κρέατα που βάζουμε μαζί πρέπει να είναι ψημένα εκ των προτέρων, διότι η ομελέτα μένει πολύ λίγο καιρό στη φωτιά, ώστε δεν μπορούν σε τόσο λίγο διάστημα να ψηθούν καλά τα κρέατα ή τα λαχανικά με τα οποία τη γαρνίρουμε.
Δείτε επίσης:Κροκέτες: σπιτικές συνταγές
COMMENTS