Χταπόδι: παραδοσιακές συνταγές, χταπόδι ξηρό ψητό, χταπόδι στιφάδο, χταπόδι με σάλτσα, χταπόδι φρέσκο, Ελληνική μαγειρική
Παραδοσιακές συνταγές: Χταπόδι φρέσκο
Αφού βγάλουμε τα εντόσθια από ένα χταπόδι, τα χτυπούμε καλά σε μια πέτρα για να μαλακώσει, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα σκεπασμένη χωρίς νερό σε σιγανή φωτιά και αφού κοκκινίσει εντελώς, το βγάζουμε και το μεταχειριζόμαστε.
Παραδοσιακές συνταγές: Χταπόδι ξηρό ψητό
Παίρνουμε ένα κομμάτι χταπόδι και αφού το μουσκέψουμε καλά στο ξύδι, το διπλώνουμε σε χαρτί το οποίο έχουμε επίσης βρεγμένο με ξύδι και τα ψήνουμε σε σιγανή φωτιά, το σερβίρουμε δε σε μικρά τεμάχια μέσα σε λάδι και ξύδι.
Παραδοσιακές συνταγές: Χταπόδι στιφάδο
Παίρνουμε μερικά κρεμμυδάκια και αφού τα καθαρίσουμε, τα κοκκινίζουμε στο λάδι, προσθέτουμε και το χταπόδι και τα καβουρδίζουμε λίγο.
Προσθέτουμε κατόπιν και λίγα σκόρδα τριμμένα, δυο φύλλα δάφνη, λίγο δενδρολίβανο, λίγο κρασί, ξύδι, πιπέρι και το απαιτούμενο νερό. Αφήνουμε αυτά να βράσουν και έπειτα προσφέρουμε.
Παραδοσιακές συνταγές: Χταπόδι με σάλτσα
Ζεματίζουμε το χταπόδι όπως στο "χταπόδι ξερό ψητό" και το κόβουμε κατόπιν σε τεμάχια. Βάζουμε λίγη σάλτσα ντομάτα και το ζουμί στο οποίο το ζεματίσαμε, λίγο λάδι και το αφήνουμε και βράζει. Αφού βράσει καλά, το προσφέρουμε.
Δείτε επίσης:Αγκινάρες: συνταγές μαγειρικής
COMMENTS