Αυγά χτυπητά, συνταγή για αυγά, πως μαγειρεύω αυγά, Ελληνική μαγειρική, πως φτιάχνω αυγά, παλιές συνταγές
Συνταγές: ΑΥΓΑ ΧΤΥΠΗΤΑ
Αυγά χτυπητά: Σπάζουμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και βάζουμε μια κουταλιά ζωμό κρέατος.
Τα χτυπούμε καλά, βάζουμε έπειτα ένα καλό κομμάτι βούτυρο και αφού λιώσει και ανακατωθεί στα ψημένα αυγά, προσφέρουμε.
Κάνουμε επίσης αυγά χτυπητά με λαχανικά, π. χ. κορυφές σπαραγγιών, σέλινο, αντίδια, τρούφες, μανιτάρια.
Ψιλοκόβουμε το λαχανικό και βάζουμε δύο ή τρεις κουταλιές στα αυγά, τα οποία βράζουμε κατόπιν.
Αυγά χτυπητά (αλά νεζ) με βανίλια
Παίρνουμε 500 γραμμάρια κρέμα, βάζουμε ανθόνερο, χύνουμε με 300 γραμμάρια ζάχαρη και θέτουμε στη φωτιά. Παίρνουμε τα αυγά, χτυπούμε τα ασπράδια τους και βάζουμε τα κιτρινάδια κατά μέρος.
Έχουμε γάλα ζεστό, βάζουμε μέσα με κουταλιές τα ασπράδια των αυγών κτυπημένα και κουκισμένα με ζάχαρη ανακατωμένη με βανίλια σκόνη και τα γυρίζουμε για να ψηθούν από όλα τα μέρη.
Τα βγάζουμε έπειτα και τα θέτουμε σε ένα πιάτο. Χτυπούμε τα κιτρινάδια σε γάλα και βάζουμε να δέσουν στη φωτιά, φροντίζοντας να ανακατώνουμε και χύνουμε πάνω στα άσπρα αυγά. Τα προσφέρομε δε αφού κρυώσουν.
Δείτε επίσης:Μπαρμπούνια τηγανητά: συνταγές
COMMENTS