Μαγειρική με πατάτες: οι ξένες συνταγές, αγγλική συνταγή, γαλλική συνταγή, ισπανική συνταγή, ολλανδική συνταγή
Μαγειρική με πατάτες: ο Αγγλικός, ο Γαλλικός, ο Ισπανικός και ο Ολλανδικός τρόπος
Πατάτες κατά τον Αγγλικό τρόπο
Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες, τις ψήνουμε σε νερό με αλάτι, τις καθαρίζουμε και έπειτα λιώνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο βούτυρο.
Κόβουμε τις πατάτες φέτες στρογγυλές και τις ρίχνουμε εντός, βάζουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, σοτάρουμε και σερβίρουμε της πατάτες πολύ ζεστές.
Πατάτες κατά τον Ολλανδικό τρόπο
Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες, τις βάζουμε να βράσουν σε νερό με λίγο αλάτι. Κατόπιν τις βγάζουμε από το νερά, τις στραγγίζουμε και τις περνούμε από τρυπητό.
Τις ζυμώνουμε σε τρόπο ώστε να σχηματίσουν μια πάστα, την οποία δουλεύουμε καλά και βάζουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο μαϊντανό.
Σχηματίζουμε μικρά σφαιρίδια, σπάζουμε μέσα ένα δυο αυγά, τα κτυπάμε καλά και μουσκεύουμε της πατάτες, σε είδος σφαιριδίων. Τα τυλίγουμε έπειτα σε τριμμένο ψωμί και τα ψήνουμε στο τηγάνι με βούτυρο, τα προσφέρουμε δε γαρνίροντας αυτά με μαϊντανό.
Πατάτες κατά τον Γαλλικό τρόπο
Σχηματίζουμε μια πάστα από πατάτες, καθώς είπαμε προηγουμένως, βάζουμε δε αυτήν την πάστα σε μια κατσαρόλα με λίγο βούτυρο, λίγο αλάτι και πορτοκαλλόνερο, όσο φθάνει για να προξενήσει ευάρεστη γεύση. Τα αφήνουμε να βράσουν όλα στη φωτιά και τα ανακατώνουμε έως ότου να δέσει καλά αυτή η πάστα.
Όταν αρχίζει να δένει, τη βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα και αφού κρυώσει, προσθέτουμε όσα αυγά σηκώνει, χωρίς να σταματήσουμε να την ανακατώνουμε. Κατόπιν σχηματίζουμε αυτήν σε μικρά σφαιρίδια, τα οποία αλευρώνουμε, τα θέτουμε σε μια φριτούρα όχι πολύ ζεστή και τα αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν τινάζοντας το τηγάνι για να μην τα κάψουμε.
Πατάτες με σάλτσα Ισπανική
Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες, τις χαράζουμε από τέσσερα μέρη. Τις σιγοβράζουμε έπειτα σε βούτυρο και άμα ψηθούν, προσθέτουμε λίγη σάλτσα Ισπανική και πιπέρι και αφού ψηθούν καλά, τις βάζουμε σε πιάτο και τις προσφέρουμε.
Μαγειρική με πατάτες: οι ξένες συνταγές-Σάλτσα Ισπανική:
Αλείφουμε με βούτυρο το πάτο μιας κατσαρόλας, βάζουμε καρότα, λίγα κρεμμύδια, λαρδί, ζαμπόν, περισσεύματα κρεάτων, πουλερικών κ.τ.λ. και προσθέτουμε ζωμό ώστε να σκεπάσει όλα αυτά.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε πολύ δυνατή φωτιά, βάζουμε πάλι ζωμό, ρίχνουμε ένα δεμάτι από δάφνη, θυμάρι, μαϊντανό και κρεμμυδάκια και το αφήνουμε στην άκρη του φούρνου για δυο ώρες.
Έπειτα αφαιρούμε το πάχος και βάζουμε στη φωτιά βούτυρο και αλεύρι. Τα χτυπάμε, τα ρίχνουμε στην σάλτσα και τα περνούμε από ένα καθαρό πανί.
Δείτε επίσης:Αυγά χτυπητά
COMMENTS