Φακές: παραδοσιακές συνταγές, φακές σούπα, Φακές κατά τον Γερμανικό τρόπο, Κλασσική συνταγή, Ελληνική μαγειρική, πως μαγειρεύουμε φακές
Φακές: παραδοσιακές συνταγές - Κλασσική συνταγή
Παίρνουμε τις φακές και αφού τις καθαρίσουμε καλά, τις βάζουμε για να ζεματιστούν σε βρασμένο νερό με αλάτι. Τις στραγγίζουμε έπειτα και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ένα κομμάτι καλά βούτυρο, αλάτι πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, αφού δε τις γιαχνίσουμε μερικά λεπτά, τις σερβίρουμε με στρογγυλά ψωμάκια περασμένα στο βούτυρο.
Πρέπει να προτιμούμε πάντοτε τις φακές του έτους, διότι άμα άμα παλιώσουν, χάνουν την ουσία τους και την δύναμή τους.
Φακές: παραδοσιακές συνταγές - Φακή σούπα
Παίρνουμε τις φακές, και αφού τις καθαρίσουμε καλά, τις βάζουμε να βράσουν σε νερό, ρίχνουμε εντός χόρτα διάφορα ψιλοκομμένα να βράσουν και αυτά μαζί, καθώς και αρκετές σκελίδες σκόρδο. Άμα ψηθούν, τις κενώνουμε σε πιάτα, όπου τοποθετούμε λάδι και ξύδι.
Φακές: παραδοσιακές συνταγές - Φακές κατά τον Γερμανικό τρόπο
Αφού πρώτα πλύνουμε και καθαρίσουμε καλά τις φακές, τις βάζουμε να βράσουν με νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με 2 ή 3 σκελίδες σκόρδο και ένα ή 2 καρότα και αφού βράσουν, τις περνούμε από ένα τρυπητό.
Έχουμε σε μια ιδιαιτέρα κατσαρόλα φέτες ψωμί, καθώς και λίγες φέτες τυρί Παρμεζάνα, προσθέτουμε τις φακές πού περάσαμε από το τρυπητό, αλάτι λίγο βούτυρο και τις βάζουμε να βράσουν επάνω σε σιγανή φωτιά, αφού δε πάρουν 2 ή τρεις βράσεις, τις σερβίρουμε.π>
Δείτε επίσης:Αυγά χτυπητά
COMMENTS