Σουπιές: παραδοσιακές συνταγές, σουπιές γεμιστές,σουπιές τηγανιτές, σουπιές γιαχνί, σουπιές πλακί, Ελληνική μαγειρική
Παραδοσιακές συνταγές: Σουπιές παραγεμιστές
Καθαρίζουμε εν πρώτης τις σουπιές καλά και βγάζουμε τα κόκαλά τους. Κατόπιν κόβουμε σε ψιλά κομμάτια και λίγα κρεμμυδάκια φρέσκα, τα γιαχνίζουμε με λίγο λάδι και προσθέτουμε λίγο άνηθο και τα πόδια των σουπιών ψιλοκομμένα.
Τα γιαχνίζουμε πάλι όλα μαζί και βάζουμε λίγο κουκουνάρι και λίγη σταφίδα Κορινθιακή, λίγο τριμμένο ψωμί και λίγο κρασί. Παραγεμίζουμε με αυτά τις σουπιές, τις ράπτουμε και τις ψήνουμε εντός κατσαρόλας σε μέτρια φωτιά με λίγο νερό και ζωμό λεμονιών.
Παραδοσιακές συνταγές: Σουπιές τηγανιτές
Αφού καθαρίσουμε καλά τις σουπιές, τις κόβουμε σε τεμάχια κανονικά, τις τυλίγουμε σε λίγο αλεύρι και τις ρίχνουμε να τηγανιστούν σε ένα τηγάνι με λάδι.
Παραδοσιακές συνταγές: Σουπιές γιαχνί
Παίρνουμε μια οκά μικρές σουπιές και βγάζουμε το κόκκαλο και τα εντόσθια τους. Τις κόβουμε έπειτα σε μικρά τεμάχια, κόβουμε δε αρκετό κρεμμύδι φέτες και το βάζουμε με λάδι στη φωτιά.
Αφού κοκκινίσει το κρεμμύδι, ρίχνουμε μέσα τις σουπιές, τις ανακατώνουμε επί 10 λεπτά, ρίχνουμε επίσης λίγη λιωμένη ντομάτα, λίγο κρασί, μαϊντανό, τον ζωμό ενός λεμονιού, τις αρωματίζουμε με αλάτι και πιπέρι και αφού βράσουν, προσφέρουμε.
Παραδοσιακές συνταγές: Σουπιές πλακί
Γίνονται όπως και προηγουμένως, με μόνη την διαφορά ότι βάζουμε μέσα σέσκουλα, ξυνίθρα, περισσότερο μαϊντανό, σταφίδες άσπρες και μαύρες και φρέσκα κρεμμυδάκια.
Δείτε επίσης:Μαγειρική με πατάτες: οι ξένες συνταγές
COMMENTS