Συνταγές: Καλαμαράκια τηγανιτά, καλαμαράκια γεμιστά, πως μαγειρεύουμε τα καλαμαράκια, καλαμάρια, παραδοσιακές συνταγές, συνταγές για καλαμαράκια
Συνταγές: Καλαμαράκια τηγανιτά
Καλαμαράκια τηγανιτά
Λαμβάνουμε 10 ή και 12 καλαμαράκια μικρά, τα πλένουμε καλά και αφαιρούμε το μικρό κόκκαλο, το οποίο έχουν.
Βγάζουμε τα μάτια τους και τα βάζουμε ανά ένα χωριστά στο τρυπητό για να στραγγίσουν, τα αλατίζουμε έπειτα και τα αφήνουμε επί μια ώρα. Έχουμε ένα τηγάνι στη φωτιά με βρασμένο καλό λάδι, αλευρώνουμε τα καλαμαράκια και τα τηγανίζουμε και από τα δυο μέρη.
Τα στραγγίζουμε κατόπιν επάνω στο χαρτί για να τραβήξει όλο το λάδι τους και τα σερβίρουμε σε πετσέτα διπλωμένη μέσα σε πιάτο, τηγανίζουμε λίγες φούντες μαϊντανού και βάζουμε από ένα δεμάτι σε κάθε άκρη του πιάτου και σε τα πλάγια 2 λεμόνια και σερβίρουμε.
Συνταγές: Καλαμαράκια γεμιστά
Λαμβάνουμε 10 καλαμαράκια και τα καθαρίζουμε. Κόβουμε ψιλό λίγο κρεμμύδι, το βάζουμε σε κατσαρόλα με λάδι να κοκκινίσει. Κόβουμε επίσης λίγη φρέσκια ντομάτα ψιλή χωρίς δέρμα και σπόρους, τη ρίχνουμε και ανακατώνουμε να ψηθεί λίγο μαζί με τα κρεμμύδια. Βάζουμε κατόπιν μέσα λίγο νερό, μερικά κουκουνάρια, λίγο ρύζι, ψιλό μαϊντανό, αλάτι πιπέρι και κανέλα.
Τα αφήνουμε να ψηθούν και ρίχνουμε μέσα τα πόδια των καλαμαριών ψιλοκομμένα και με το γέμισμα αυτό γεμίζουμε τα καλαμάρια, τα βάζουμε σε κατσαρόλα, βάζουμε μέσα λίγο λάδι και τον ζωμό ενός λεμονιού, τοποθετούμε την κατσαρόλα στο φούρνο επί τρία τέταρτα τις ώρες για να ψηθούν και τα σερβίρουμε σε πιάτο μαζί με το λάδι τους.
Δείτε επίσης:Φασολάκια: παραδοσιακές συνταγές
COMMENTS