Ομελέτες με κρέας: συνταγές, ομελέτα με ζαμπόν, ομελέτα με λαρδί, ομελέτα με συκωτάκια πουλιών, ομελέτα με νεφρό
Ομελέτα με κρέας από λαρδί
Ομελέτα με κρέας: Κόβουμε λαρδί φέτες λεπτές, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά με ένα κομμάτι βούτυρο έως ότου ψηθεί και χύνουμε έπειτα το λιωμένο λαρδί σε ένα πιάτο, το οποίο αντέχει στη φωτιά μαζί με δυο κουταλιές ζωμό.
Σπάζουμε 7 ή 8 αυγά, βάζουμε ωσαύτως τις φέτες του λαρδιού, αλάτι και πιπέρι χονδρό και αφήνουμε να ψηθούν επάνω σε σιγανή φωτιά.
Ομελέτα με ζαμπόν
Σπάζουμε 4 αυγά και τα χτυπούμε καλά, βάζουμε κατόπιν λίγο ζαμπόν κομμένο φέτες ψιλές, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε κατά την συνήθεια την ομελέτα.
Ομελέτα με συκωτάκια των πουλιών
Παίρνουμε συκωτάκια των πουλιών και αφού τα καθαρίσουμε από τις χολές τους, τα κόβουμε σε τέσσερα έκαστο. Τα αλατίζουμε έπειτα και τα τηγανίζουμε με βούτυρο στη φωτιά. Σπάζουμε μέσα σε μια σουπιέρα 8 αυγά, τα αλατίζουμε, κατόπιν δε τα κτυπάμε καλά με κουτάλι και τα χύνουμε στο τηγάνι που έχει τα συκωτάκια.
Ανακατώνουμε να ψηθούν και τραβούμε έξω το τηγάνι, κατόπιν δε διπλώνουμε την ομελέτα και προσφέρουμε σε πιάτο μακρύ.
Ομελέτα με νεφρό
Λαμβάνουμε ένα μοσχαρίσιο νεφρό και αφού το ψήσουμε, το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια, κόβουμε δε επίσης και λίγο το πάχος του νεφρού.
Τα βάζουμε κατόπιν μέσα σε ένα τηγάνι μαζί με ένα κομμάτι βούτυρο. Άμα λιώσει το βούτυρο και ζεσταθούν τα κομματάκια του νεφρού, χύνουμε επάνω τους τα αυγά, αφού πρώτα τα κτυπήσουμε καλά. Αφού ψηθούν, προσφέρουμε κατόπιν.
Δείτε επίσης:Αυγά χτυπητά
COMMENTS