Φασολάκια: παραδοσιακές συνταγές

Φασολάκια: παραδοσιακές συνταγές, Φασόλια πράσινα φρέσκα, Φασόλια πράσινα με αυγά μάτια, Φασόλια πράσινα σαλάτα, πως μαγειρεύω φασολάκια

Φασολάκια: παραδοσιακές συνταγές

Φασολάκια: παραδοσιακές συνταγές - Φασόλια πράσινα φρέσκα

Παίρνουμε τα φασολάκια, τα πλένουμε, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε λοξοειδή κομμάτια. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με αλάτι να βράσει και προσθέτουμε σε αυτό τα φασόλια. Άμα ζεματιστούν, τα δοκιμάζουμε και αν είναι ψημένα, τα δροσίζουμε με λίγο δροσερό νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

Κατόπιν τα μαραίνουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λίγο βούτυρο. Βάζουμε μέσα τα φασόλια και αφού γιαχνιστούν λίγο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν όσο να ψηθούν.

Φασολάκια: παραδοσιακές συνταγές - Φασόλια πράσινα με ψωμάκια τηγανισμένα

Καθαρίζουμε μια οκά φρέσκα και τρυφερά φασόλια, τα κόβουμε σε τέσσερα τεμάχια και τα βάζουμε να βράσουν σε άφθονο νερό και σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι τα στραγγίζουμε έπειτα και τα κρυώνουμε με κρύο νερό.

Κόβουμε ένα κρεμμύδι ψιλό, το καβουρδίζουμε με βούτυρο και αφού ξανθίσει, ρίχνουμε δυο κουταλιές σάλτσα Ισπανική αφήνουμε να βράσει το κρεμμύδι και ενώνουμε τα φασόλια, τα σαλτάρουμε δυο τρεις φορές και στύβουμε λίγο λεμόνι επάνω και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και τα σερβίρουμε με τηγανισμένα ψωμάκια ένα γύρο, θέτοντας και λίγο βούτυρο στη μέση.

Φασολάκια: παραδοσιακές συνταγές - Φασόλια πράσινα με αυγά μάτια

Ετοιμάζουμε τα φασόλια όπως και στη προηγούμενη παράγραφο, αφού δε τα σερβίρουμε στο πιάτο, τα τριγυρίζουμε με ψωμάκια τηγανισμένα τετράγωνα, ή στρογγυλά και επάνω στα ψωμάκια βάζουμε από ένα αυγά μάτι και προσφέρουμε.

Φασολάκια: παραδοσιακές συνταγές - Φασόλια άσπρα

Παίρνουμε τα φασόλια, και αφού τα καθαρίσουμε, τα πλένουμε και τα βράζουμε με νερό. Αφού μισοβράσουν, χύνουμε αυτό τα νερό και βάζουμε άλλο, τα σκεπάζουμε και ρίχνουμε μέσα ένα δεμάτι δάφνη, θυμάρι, μαϊντανό και αλάτι. Αφού βράσουν, τα στραγγίζουμε σε τρυπητό και έχουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και καβουρδισμένο με βούτυρο.

Ρίχνουμε μέσα τα φασόλια, βάζουμε μια κουταλιά σάλτσα Ισπανική, αν έχουμε και αφήνουμε να πάρει μια ή δυο βράσεις, τα σαλτάρουμε συχνά και τα δοκιμάζουμε, ρίχνουμε δε λίγο πιπέρι και προσφέρουμε.

Φασολάκια: παραδοσιακές συνταγές - Φασόλια άσπρα ξηρά κατά άλλο τρόπο

Παίρνουμε μια οκά άσπρα ξηρά φασόλια, τα καθαρίζουμε καλά και τα πλένουμε με νερό. Κατόπιν τα σκεπάζουμε με νερά και τα βάζουμε να πάρουν βράση. Άμα βράσουν αρκετά, τα στραγγίζουμε, αλλάζουμε το νερό τους και τα ξαναβάζουμε στη φωτιά να βράσουν.

Ρίχνουμε μέσα ένα δεμάτι από μυρωδικά, δάφνη, θυμάρι, μαϊντανό και ένα κρεμμύδι καρφωμένο με γαρύφαλλα. Όταν βράσουν, τα στραγγίζουμε, βγάζουμε το δεμάτι των χόρτων και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα όπου έχουμε άφθονο βούτυρο. Προσθέτουμε ακόμη βούτυρο, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον ζωμό ενός λεμονιού, δοκιμάζουμε και προσφέρουμε.

Φασολάκια: παραδοσιακές συνταγές - Φασόλια πράσινα με άσπρη σάλτσα

Βράζουμε τα φασόλια, τα οποία τοποθετούμε σε νερό και αφού βράσουν, δροσίζουμε και τα βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν. Κάνουμε ξεχωριστά σε μια κατσαρόλα μια σάλτσα άσπρη με αλεύρι, βούτυρο και γάλα, ρίχνουμε μέσα τα φασόλια, τα ανακατώνουμε και προσθέτουμε λίγο φρέσκο βούτυρο, αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Δίδουμε μια βράση σε αυτά και σερβίρουμε.

Φασολάκια: παραδοσιακές συνταγές - Φασόλια πράσινα σαλάτα

Αφού καθαρίσουμε τα φασολάκια, τα βάζουμε, να ψηθούν σε νερό με αλάτι και κατόπιν τα στραγγίζουμε. Ρίχνουμε σε αυτά έπειτα αλάτι και πιπέρι μια ώρα προ του τραπεζιού, στραγγίζουμε κατόπιν τα νερό τους, προσθέτουμε τέλος λάδι και ξύδι αρκετό, λίγο κρεμμύδι και λίγο μαϊντανό.

Φασολάκια: παραδοσιακές συνταγές - Φασόλια πράσινα κατά τον Αγγλικό τρόπο

Παίρνουμε φασόλια τρυφερά και φρέσκα, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε έπειτα σε τέσσερα τεμάχια, βάζουμε νερά σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Αφού πάρει βράση, ρίχνουμε τα φασόλια και τα ανάλογο αλάτι. Άμα βράσουν, τα στραγγίζουμε, τα κρυώνουμε λίγο με κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.

Βάζουμε βούτυρο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε μέσα τα φασόλια και τα ανακατώνουμε για να σοταριστούν καλά. Προσθέτουμε λίγο φρέσκο βούτυρο, στύβουμε επάνω μισό λεμόνι και τα προσφέρουμε με ένα κομμάτι βούτυρο στη μέση.

Δείτε επίσης:Ελάφι: παραδοσιακές συνταγές

COMMENTS

Όνομα

ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΟΜΕΛΕΤΕΣ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,3,ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΟΣΠΡΙΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,1,ΚΥΝΗΓΙΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,3,ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,3,ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΦΑΓΗΤΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,6,ΟΡΕΚΤΙΚΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,3,ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,7,
ltr
item
Πρώτη: παλιές Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής: Φασολάκια: παραδοσιακές συνταγές
Φασολάκια: παραδοσιακές συνταγές
Φασολάκια: παραδοσιακές συνταγές, Φασόλια πράσινα φρέσκα, Φασόλια πράσινα με αυγά μάτια, Φασόλια πράσινα σαλάτα, πως μαγειρεύω φασολάκια
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhOOrtpIAs2FiTUXbRjlfBN_-oLIu252NalWWlSNpsCybKO8-XCPulkjwkAG7Fo5ZJMY-Zv_taTanvIFzcdoSOz2MXUynEEKE1ZkA7wdXe-mSPxDS0WYnR1M2K0mKOGcjljVuc4eCNURQu/s400/fasolakia-paradosiakes-syntages.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhOOrtpIAs2FiTUXbRjlfBN_-oLIu252NalWWlSNpsCybKO8-XCPulkjwkAG7Fo5ZJMY-Zv_taTanvIFzcdoSOz2MXUynEEKE1ZkA7wdXe-mSPxDS0WYnR1M2K0mKOGcjljVuc4eCNURQu/s72-c/fasolakia-paradosiakes-syntages.jpg
Πρώτη: παλιές Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής
https://www.prwth.gr/2018/02/fasolakia-paradosiakes-syntages.html
https://www.prwth.gr/
https://www.prwth.gr/
https://www.prwth.gr/2018/02/fasolakia-paradosiakes-syntages.html
true
862537588183444177
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content