Κροκέτες: σπιτικές συνταγές

Κροκέτες: σπιτικές συνταγές, Κροκέτα από πατάτες, Κροκέτα από ψάρι, Κροκέτα (τηγανίτες) από συκώτι, Κροκέτα από μοσχάρι, Κροκέτα από αρνί, μαγειρική

Κροκέτες: σπιτικές συνταγές

Σπιτικές συνταγές: Κροκέτα από πατάτες

Απλές σπιτικές συνταγές για κροκέτες
Βράζουμε τις πατάτες, κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε και αφού κρυώσουν, τις τρίβουμε με τον τρίφτη και τις περνούμε από ένα ψιλό κόσκινο. Βάζουμε λίγο αλάτι λίγο τυρί τριμμένο, βούτυρο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα απαιτούμενα αυγά και ζυμώνουμε.
Κόβουμε κατόπιν τις κροκέτες και τις δίδουμε το σχήμα το οποίο θέλουμε, τις τυλίγουμε με αυγό και τριμμένο ψωμί και τις τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά. Αφού τηγανιστούν όλες, τις στραγγίζουμε και τις σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό.

Σπιτικές συνταγές: Κροκέτα από ψάρι

Βράζουμε ένα ψάρι και παίρνουμε τα ψαχνά του, τα οποία κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βράζουμε λίγη άσπρη σάλτσα φτιαγμένη με αλεύρι, γάλα και βούτυρο μέσα σε μια κατσαρόλα, την οποία βάζουμε στη φωτιά για να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε το ψάρι μέσα και ανακατώνουμε, προσθέτουμε δύο κροκάδια αυγών, ανακατώνουμε πάλι ακόμη λίγο και τα αφήνουμε να ψηθούν. Αφού ψηθούν, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Αλευρώνουμε μια άκρη του τραπεζιού και με ένα κουτάλι κόβουμε τις κροκέτες επάνω στο τραπέζι. Τις πλάθουμε έπειτα λίγο με το χέρι δίδοντας σε αυτά σχήμα αυγού, έπειτα δε τις τυλίγουμε σε ψωμί τριμμένο και τις τηγανίζουμε. Αφού τηγανιστούν όλες, τις σερβίρουμε μέσα σε πετσέτα διπλωμένη μέσα σε ένα πιάτο, βάζουμε δε και λίγο μαϊντανό τηγανισμένο στο μέσο.

Σπιτικές συνταγές: Κροκέτα πουλιών

Παίρνουμε τα ψαχνά από ένα ή δυο πουλιά και τα λιανίζουμε. Παίρνουμε επίσης λίγα μανιτάρια, λίγη γλώσσα βοδινή αλμυρή και καπνιστή καθώς και τα συκωτάκια πουλιών και τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε 4—5 κουταλιές μεγάλη σάλτσα και τοποθετούμε την κατσαρόλα στην φωτιά, ανακατώνοντας έως ότου να δέσουν καλά. Τα βγάζουμε κατόπιν από τη φωτιά, προσθέτουμε 3 κρόκους αυγών, αλάτι και πιπέρι και τα ξαναβάζουμε στη φωτιά, αφού προσθέσουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Ανακατώνουμε έως ότου να ψηθεί τα αυγό, κατόπιν δε αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Χύνουμε αλεύρι έπειτα σε ένα σανίδι και σε το σανίδι αυτά κόβουμε τα κροκέτα με ένα κουτάλι κανονικώς. Τα αλευρώνουμε λίγο, τα χτυπούμε για να πλατύνουν λίγο με ένα μαχαίρι και τα βυθίζουμε μετά σε αυγά κτυπημένα, τα τυλίγουμε ύστερα σε ψωμί τριμμένο και τα τηγανίζουμε.

Κροκέτα (τηγανίτες) από συκώτι τις χήνας

Κόβουμε λίγο συκώτι τις χήνας, λίγες τρούφες, λίγη γλώσσα και μικρά τεμάχια, προσθέτουμε και κουταλιές άσπρη σάλτσα φτιαγμένη με αλεύρι, γάλα και βούτυρο, δεμένη καλά και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατώνουμε για να δέσει ή σάλτσα, προσθέτουμε δε και λίγο γλάσο. Αφού δέσουν, τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα σκεπάζουμε με ένα καλό χαρτί αλειμμένο με βούτυρο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κατόπιν αλευρώνουμε ένα τραπέζι και επάνω σε αυτό κόβουμε τα κροκέτα σε μικρά τεμάχια με ένα κουτάλι, δίνοντας σε αυτά σχήμα αχλαδιού. Τα αλευρώνουμε έπειτα λίγο και τα βουτούμε πρώτα σε χτυπημένο αυγό, έπειτα σε ψωμί τριμμένο.
Κατόπιν τα τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι λίγα λίγα και άμα τηγανιστούν όλα, τα σερβίρουμε σε μια πετσέτα σε σχήμα λόφου και τριγύρω σκορπίζουμε κορυφές μαϊντανού τηγανισμένες και αλατισμένες.

Κροκέτα από μοσχάρι

Οι κροκέτες από μοσχάρι γίνονται όπως και οι κροκέτες πουλιών, με μόνη την διαφορά ότι αντί για κρέας κότας, βάζουμε κρέας μοσχαρίσιο, λίγες ελιές του μοσχαριού ζεματισμένες, κοπανισμένες και ψιλοκομμένες, προσέτι δε και λίγο γλάσο.

Κροκέτα από αρνί

Γίνονται όπως και οι κροκέτες από μοσχάρι, με μόνη διαφορά ότι αντί μοσχαρίσιου κρέατος βάζουμε αρνίσιο κρέας.

Κροκέτα από κυνήγι

Γίνονται οι κροκέτες από κυνήγι επίσης όπως και οι κροκέτες πουλιών, με την διαφορά ότι αντί για κότα, βάζουμε φιλέτα κυνηγιού.

Κροκέτα από πρόβειο κρέας

Γίνονται όπως και τα προηγούμενα, με μόνη την διαφορά ότι εδώ βάζουμε πρόβειο κρέας.

Δείτε επίσης:Ελάφι: παραδοσιακές συνταγές

COMMENTS

Όνομα

ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΟΜΕΛΕΤΕΣ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,3,ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΟΣΠΡΙΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,1,ΚΥΝΗΓΙΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,3,ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,3,ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΦΑΓΗΤΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,6,ΟΡΕΚΤΙΚΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,3,ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,7,
ltr
item
Πρώτη: παλιές Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής: Κροκέτες: σπιτικές συνταγές
Κροκέτες: σπιτικές συνταγές
Κροκέτες: σπιτικές συνταγές, Κροκέτα από πατάτες, Κροκέτα από ψάρι, Κροκέτα (τηγανίτες) από συκώτι, Κροκέτα από μοσχάρι, Κροκέτα από αρνί, μαγειρική
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhr2paGKa_KbGZF_gIzSjeGeDIGD-JBrtYrJx5mH0Y04LIcpPxI8ajRrll6pyOJSfkE7ghpHtn1cSKgUufZAjw-pDO4b1-UN3MmcJxzR_SVjvUeoUpbuZY0GrX2X10RaZn-DbdNdlVAAz5K/s400/kroketes-spitikes-syntages.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhr2paGKa_KbGZF_gIzSjeGeDIGD-JBrtYrJx5mH0Y04LIcpPxI8ajRrll6pyOJSfkE7ghpHtn1cSKgUufZAjw-pDO4b1-UN3MmcJxzR_SVjvUeoUpbuZY0GrX2X10RaZn-DbdNdlVAAz5K/s72-c/kroketes-spitikes-syntages.jpg
Πρώτη: παλιές Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής
https://www.prwth.gr/2018/02/kroketes-spitikes-syntages.html
https://www.prwth.gr/
https://www.prwth.gr/
https://www.prwth.gr/2018/02/kroketes-spitikes-syntages.html
true
862537588183444177
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content