Μύδια: συνταγές μαγειρικής

Μύδια: παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής, μύδια τηγανιτά, μύδια πιλάφι, μύδια πλακί, μύδια με σάλτσα, μύδια στην κατσαρόλα, πως μαγειρεύω μύδια

Μύδια: παραδοσιακές συνταγές

Παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής με μύδια

Για να βεβαιωθούμε αν τα μύδια είναι καλής ποιότητας, πρέπει να κοιτάζουμε πάντοτε να είναι βαριά, τα δε όστρακα τους να είναι καλά κλεισμένα. Προτού ψήσουμε τα μύδια, πρέπει να τα ρίχνουμε σε πολύ ζεστό νερό, για να καθαριστούν καλά, τα τρίβουμε μέσα στο νερό, ξύνουμε με το μαχαίρι τα όστρακα και τέλος τα πλένουμε με πολλά νερά.

Μύδια τηγανιτά

Βάζουμε τα μύδια μέσα σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό και αφού ανοίξουν, παίρνουμε το φαί τους, το βουτούμε σε ένα χυλό από αλεύρι με νερό καμωμένο και τα τηγανίζουμε στο λάδι.

Μύδια στην κατσαρόλα

Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε με πολλά νερά τα μύδια, τα βάζουμε στη φωτιά μέσα σε μια κατσαρόλα, και άμα αρχίσουν να ανοίγουν, βγάζουμε τα όστρακα τους. Κατόπιν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, σε την οποία βάζουμε 4 κρεμμύδια, καρότα φετοκομμένα, δυο σκελίδες σκόρδο, πιπέρι, γαρύφαλλα, μαϊντανό, θυμάρι και δάφνη.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι κρασί και βάζουμε στη σάλτσα, αφού βράσει, ένα καλά κομμάτι βούτυρο δουλεμένο με αλεύρι. Ξαναβάζουμε τα μύδια στη κατσαρόλα για να ψηθούν και άμα ψηθούν, προσφέρουμε.

Μύδια με σάλτσα άσπρη

Αφού ψήσουμε τα μύδια, τα βγάζουμε από τα όστρακα τους και τα βράζουμε σε μια σάλτα άσπρη (σελ. 27).

Μύδια πιλάφι

Κόβουμε δύο κρεμμύδια και τα αφήνουμε να κοκκινίσουν με λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα, στην οποία προσθέτουμε τα μύδια με τα όστρακα τους, αλλά πλυμένα καλώς και καθαρισμένα.
Ανακατώνουμε τότε τα μύδια για να χύσουν το ζουμί τους και βγάζουμε τα όστρακα τους, βάζουμε δε λίγη ντομάτα και τα αφήνουμε να καβουρδιστούν βάζοντας το απαιτούμενο νερό να βράσουν.
Αφού βράσουν, βάζουμε νερό διπλάσιο του ρυζιού και αφού πάρουν βράση, ρίχνουμε το ρύζι, το αφήνουμε να πάρει βράση και έπειτα σερβίρουμε. Μπορούμε όμως, εάν θέλουμε να αφήσουμε τα μύδια με τα όστρακα τους.

Συνταγές: Μύδια πλακί

Ρίχνουμε μέσα σε μια κατσαρόλα φρέσκα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να κοκκινίσουν με λίγο λάδι βάζουμε λίγο άνηθο, τα αφήνουμε να μαραθεί έως 2 λεπτά και κατόπιν βάζουμε τα μύδια καλώς καθαρισμένα να γιαχνιστούν μαζί. Άμα γιαχνιστούν, βάζουμε λίγο ζωμό λεμονιών ή ντομάτα, λίγο νερό, λίγη τριμμένη ψίχα ψωμιού και πιπέρι και όταν ψηθούν, προσφέρουμε.

Μύδια με σάλτσα

Ξύνουμε τα όστρακα τους, τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε στη φωτιά χωρίς νερό εντός κατσαρόλας με ένα κομμάτι μαϊντανό. Άμα αρχίσουν και ανοίγουν, βγάζουμε τα όστρακα τους και βάζουμε τα μύδια σε μια πιατέλα. Βάζουμε κατόπιν λίγο καλό βούτυρο σε μια κατσαρόλα, μαϊντανό και κομμένα κρεμμύδια, προσθέτουμε μια κουταλιά αλεύρι, την οποία ανακατώνουμε με το βούτυρο.
Βρέχουμε αυτά με το νερό των μυδιών και προσθέτουμε πιπέρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο ρίχνουμε ζωμό στη σάλτσα, κάνουμε ένα μείγμα από κροκάδια αυγών, τα βάζουμε στη σάλτσα και χύνουμε επάνω στα μύδια.

Μύδια με σάλτσα (βιλεροά)

Λαμβάνουμε μερικά καλά και μεγάλα μύδια και αφού τα πλένουμε καλά, τα βάζουμε με κρασί μέσα σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε αυτά στη φωτιά και άμα ανοίξουν, αφαιρούμε τα όστρακά τους και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα βουτούμε έπειτα μέσα σε μια σάλτσα (βιλεροά), η οποία γίνεται κατά τον ακόλουθο τρόπο:

Κάνουμε όπως και στη μεγάλη άσπρη σάλτσα, με την διαφορά ότι την κρατούμε σφικτότερη και όταν βράζει, προσθέτουμε την ουσία από ένα κουτί μανιτάρια και τέλος ενώνουμε ένα μείγμα από κροκάδια με λίγο κρύο ζωμό.
Αφού λοιπόν βουτήξουμε τα μύδια σε αυτή τη σάλτσα ένα ενα, τα βάζουμε σε μια λαμαρίνα για να κρυώσουν, κατόπιν δε τα τυλίγουμε σε τριμμένο ψωμί και τα τηγανίζουμε με άφθονο λάδι, τα σερβίρουμε δε κατόπιν με τηγανισμένο μαϊντανό.

Ορεκτικό (ραγού) από μύδια, γαρίδες και μανιτάρια

Συνταγές θαλασσινών: Ανοίγουμε εν πρώτης 24 καλά και μεγάλα μύδια, κατόπιν δε βγάζουμε τα όστρακα τους, τα καθαρίζουμε καλά και τα βάζουμε σε μια σάλτσα από μανιτάρια. Προσθέτουμε επίσης και τις ουρές από 50 γαρίδες καθαρισμένες και φρέσκες, σερβίρουμε το μισό στην εντράδα όπου θέλουμε και το άλλο μισό σερβίρουμε σε μια σαλτσιέρα.

Δείτε επίσης:Ελάφι: παραδοσιακές συνταγές

COMMENTS

Όνομα

ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΟΜΕΛΕΤΕΣ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,3,ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΟΣΠΡΙΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,1,ΚΥΝΗΓΙΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,3,ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,3,ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΦΑΓΗΤΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,6,ΟΡΕΚΤΙΚΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,3,ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,7,
ltr
item
Πρώτη: παλιές Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής: Μύδια: συνταγές μαγειρικής
Μύδια: συνταγές μαγειρικής
Μύδια: παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής, μύδια τηγανιτά, μύδια πιλάφι, μύδια πλακί, μύδια με σάλτσα, μύδια στην κατσαρόλα, πως μαγειρεύω μύδια
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpoz64LsEGpS0a6AT4Ig74zWXx72wqi0uTNqEUrKMbVO9A-EOW3HBErH137uGJXhn0uIDmZnPzhcYdtqtJPfGx0Bst9rcXfIZF6AJdU_E_xUYRPThS2aGYl09n1_9psBqF6sCBrvlhc0vA/s400/mydia-paradosiakes-syntages.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpoz64LsEGpS0a6AT4Ig74zWXx72wqi0uTNqEUrKMbVO9A-EOW3HBErH137uGJXhn0uIDmZnPzhcYdtqtJPfGx0Bst9rcXfIZF6AJdU_E_xUYRPThS2aGYl09n1_9psBqF6sCBrvlhc0vA/s72-c/mydia-paradosiakes-syntages.jpg
Πρώτη: παλιές Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής
https://www.prwth.gr/2018/02/mydia-syntages-mageirikhs.html
https://www.prwth.gr/
https://www.prwth.gr/
https://www.prwth.gr/2018/02/mydia-syntages-mageirikhs.html
true
862537588183444177
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content