Μπακαλιάρος: Οι παραδοσιακές συνταγές

Μπακαλιάρος: Οι παραδοσιακές συνταγές, Μπακαλιάρος τηγανιτός, Φτιάχνω μπακαλιάρο πλακί Ελληνικό, Μπακαλιάρος με μαϊντανό, μαγειρική

Μπακαλιάρος: Οι παραδοσιακές συνταγές

Οι παραδοσιακές συνταγές παρασκευής μπακαλιάρου

Παραδοσιακή συνταγή μπακαλιάρος πλακί Ελληνικός
Βάζουμε τον μπακαλιάρο από την προηγούμενη μέρα στο νερό να φύγει η αλμύρα του, και όταν τον μαγειρέψουμε τον καθαρίζουμε καλά, κόβουμε ένα κρεμμύδι φέτες και τον βάζουμε με λάδι στη φωτιά να κοκκινίσει. Ρίχνουμε λίγη ντομάτα λιωμένη, λίγα σκόρδα καθαρισμένα, μισό ποτήρι νερό και τον μπακαλιάρο, αρκετές σταφίδες, λίγο μαϊντανό χοντροκομμένο, ένα δεμάτι ξυνίθρα κομμένη και καλά πλυμένη, μισό δεμάτι σέσκλα, λίγο πιπέρι κόκκινο και τα αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά, μετά το σερβίρουμε μέσα σε ένα βαθύ πιάτο με όλα τα λαχανικά.

Οι παραδοσιακές συνταγές-Μπακαλιάρος τηγανιτός

Αφού τον ξαλμυρίσουμε κάνουμε ένα χυλό από αλεύρι και νερό, βουτάμε μέσα τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα τηγανίζουμε με λάδι. Σερβίρουμε αν θέλουμε μαζί με σκορδαλιά.

Οι παραδοσιακές συνταγές-Μπακαλιάρος φέτες (μπουγιμπέζ)

Παίρνουμε ένα φρέσκο μπακαλιάρο, τον καθαρίζουμε, τον κόβουμε φέτες και τον βάζουμε σε αλάτι μέσα σε μια λεκάνη. Στύβουμε πάνω του ζωμό από μισό λεμόνι, κόβουμε λίγο κρεμμύδι ψιλό και πράσο, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λάδι, με λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και τα βάζουμε στη φωτιά. Τα ανακατώνουμε για να μη μαυρίσουν και αφού ξανθίσουν, ρίχνουμε μέσα στο ψάρι ένα φύλλο δάφνη, μια ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς σπόρους, μερικές φετοκομμένες πατάτες και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο. Σκεπάζουμε το ψάρι με άσπρο κρασί και ζεστό νερό και το ψήνουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγη ζαφορά και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μετά από ένα τέταρτο της ώρας το ψάρι είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από την φωτιά και το διατηρούμε ζεστό. Κόβουμε μερικές φέτες ψωμί, τις βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο, βάζουμε πάνω το ψάρι και σερβίρουμε.

Συνταγή; Μπακαλιάρος με γαρνιτούρα

Αφού ψήσουμε καλά στο νερό και στραγγίσουμε το μπακαλιάρο, βάζουμε στο πάτο του πιάτου που θα σερβίρουμε κρεμμύδια, λίγο σκόρδο, μαϊντανό, χοντρό πιπέρι, φέτες λεμονιού και 2 κουταλιές λάδι και σε αυτή τη γαρνιτούρα βάζουμε το μπακαλιάρο. Βάζουμε από πάνω την ίδια γαρνιτούρα που έχουμε από κάτω, τα τυλίγουμε με τριμμένο ψωμί και βάζουμε το πιάτο σε σιγανή φωτιά να σιγοβράσει και σερβίρουμε δίνοντας χρώμα κόκκινο.

Μπακαλιάρος με μαϊντανό

Αφού βάλουμε τον μπακαλιάρο να ξαλμυρίσει τον ψήνουμε σε γάλα, βούτυρο και λεπτά λαχανικά. Τον βάζουμε μετά σε ένα πιάτο, τον σκεπάζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, στύβουμε το ζωμό ενός λεμονιού και τον σερβίρουμε ζεστό.

Μπακαλιάρος με σάλτσα από κάππαρη

Αφού τον βάλουμε στο νερό να ξαλμυρίσει, τον ψήνουμε, τον βάζουμε σε ένα πιάτο και χύνουμε επάνω μία άσπρη σάλτσα από κάπαρη.

Μπακαλιάρος με άλλο τρόπο

Αφού ψηθεί ο μπακαλιάρος και στραγγιστεί, βγάζουμε το δέρμα και τον διαιρούμε σε λεπτά κομμάτια, τα οποία κόβουμε σε δύο εάν είναι πολύ μικρά. Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε λιωμένο βούτυρο χωρίς να βράσει και ανακατεύουμε διαρκώς, προσθέτουμε λίγο νερό ή γάλα ζεστό και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε. Μετά προσθέτουμε φιλέτα σαρδελών, μια σκελίδα σκόρδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό, μερικές ψημένες τρούφες, τα βάζουμε όλα στη φωτιά και όταν βράσουν τα χύνουμε σε ένα πιάτο ραντίζοντας με ζωμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Ο καλός μπακαλιάρος έχει άσπρο κρέας και δέρμα μαύρο. Αφού τον βάλουμε να ξαλμυρίσει επί 24 ή 38 ώρες τον βάζουμε σε μια μεγάλη χύτρα με κρύο νερό και στη πρώτη βράση τον βγάζουμε. Τον σερβίρουμε με πατάτες νερόβραστες και με σάλτσα μαϊντανού στην οποία βάζουμε μερικές σταγόνες από ζωμό λεμονιού.

Δείτε επίσης:Αυγά χτυπητά

COMMENTS

Όνομα

ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΟΜΕΛΕΤΕΣ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,3,ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΟΣΠΡΙΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,1,ΚΥΝΗΓΙΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,3,ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,3,ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΦΑΓΗΤΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,6,ΟΡΕΚΤΙΚΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,3,ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ: ΣΥΝΤΑΓΕΣ,7,
ltr
item
Πρώτη: παλιές Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής: Μπακαλιάρος: Οι παραδοσιακές συνταγές
Μπακαλιάρος: Οι παραδοσιακές συνταγές
Μπακαλιάρος: Οι παραδοσιακές συνταγές, Μπακαλιάρος τηγανιτός, Φτιάχνω μπακαλιάρο πλακί Ελληνικό, Μπακαλιάρος με μαϊντανό, μαγειρική
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKLgVak_6jvKl_LSg3PxpwW0Gc2SMsVTGVvIJX7AcvZbd1Z5xe4A4lo8uVeUQEWaq7wS0aVUHpQuCjjRAq-6vDMKsZasLUa7PRGUpTnnDEFuOVFQGRvlkLHBhQdSQQYFZpIYV0gLDXURJi/s400/bakaliaros-oi-paradosiakes-syntages.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKLgVak_6jvKl_LSg3PxpwW0Gc2SMsVTGVvIJX7AcvZbd1Z5xe4A4lo8uVeUQEWaq7wS0aVUHpQuCjjRAq-6vDMKsZasLUa7PRGUpTnnDEFuOVFQGRvlkLHBhQdSQQYFZpIYV0gLDXURJi/s72-c/bakaliaros-oi-paradosiakes-syntages.jpg
Πρώτη: παλιές Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής
https://www.prwth.gr/2018/02/bakaliaros-oi-paradosiakes-syntages.html
https://www.prwth.gr/
https://www.prwth.gr/
https://www.prwth.gr/2018/02/bakaliaros-oi-paradosiakes-syntages.html
true
862537588183444177
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content